Visoko fleksibilni kablovi za 15 miliona torzionih pokreta!

U skoro svim proizvodnim procesima primenjuju se industrijski roboti koji osiguravaju brzu automatizaciju procesa i samim tim ekonomičnost i efikasnost.

Visoko fleksibilni kablovi nemačke kompanije igus® dopunjeni su novim dugotrajnim Ethernet kablom, CFROBOT8.PLUS, namenjenim za robotske konstrukcije.

Nova serija kablova već je nekoliko godina testirana pod torzijom u jednoj od najvećih laboratija na svetu - igus laboratoriji u Kelnu, gde je potvrđeno da ovi kablovi rade bez greške čak 15 miliona torzionih pokreta!

Broj robota koji se koriste u proizvodnji brzo raste. Prema proceni Međunarodne federacije robotike (IFR), više od 3 miliona industrijskih robota će delovati širom sveta do 2020. samo kako bi pokrenuli automatizaciju u proizvodnji. Ujedno se povećavaju i zahtevi za sigurnom komunikacijom između robota, osi, upravljačkih sistema i nadređenih sistema. Iz tog razloga nemačka kompanija igus već više od pet godina radi na razvoju Ethernet kabla za ekstremno trodimenzionalno naprezanje i siguran prenos podataka između komponenti robota. Sa novim robotskim kablom, igus je postao jedini proizvođač u svetu koji nudi izdržljiv i testiran torzioni kabal sa zaliha, do +/- 360 stepeni torzionog ugla.

 

Za više informacija možete kontaktirati Vašeg menadžera prodaje Miloša Peskarevića:

putem broja telefona 011 63 098 17

ili e-mail adrese: milos.peskarevic@hennlich.rs