Maziva RAZIOL

Firma Raziol Zibulla & Sohu nudi širok spektar maziva koja se primenjuju na različite tehlnologije oblikovanja u skladu sa radnim okruženjem, ekološkim i bezbednosnim zahtevima.

Za zahtevnije operacije vuče, mogu se koristiti ulja sa različitim nivoima aditiva SDB/TDB CLF 11, 12, 1, 25 ili Raziol Drylub ulje, koje se koristi za podmazivanje vrlo složenih oblika od čelika, aluminiuma i nerđajućeg čelika.

 logo Raziol

U operacijama šišanja, imate odličnu mogućnost da produžite radni vek vašem alatu uz pomoć CLF...F, CLF...N ulja za debljine smicanja do 12 mm raznog alata (makaza). 

Ukoliko želite da koristite malu količinu ulja koja ima nizak stepen stvaranja uljne magle, treba da se odlučite za ulje serije CLF (21, 30, 40, 90..), KTL, CLF W.

Ako postoje zahtevi za ulja koja su ekološka i bezbedna za životnu sredinu, potražite ulje iz kategorije Fluid, ekološki razgradljivo, pogodno za operacije teškog oblikovanja, osim za sečenje. Takođe uključuje ulja iz serije CEP...N (na bazi vode) i CEP ulja (na bazi ulja) koja su odlična zamena za ulja na bazi hlora.

Za ekstremne uslove Raziol nudi ulja za podmazivanje sa hlorom od 18-29%. To su ulja FS, ALV, ZO, SZ. VKZ 2000 koja se mogu koristiti za pokretanje novih mašina. Nekim operacijama su potrebne vodene emulzije, gde se mogu koristiti BZK, ECLF..N i D ECLF. Ova maziva koja se mešaju sa vodom pogodna su za širok spektar tehnologija oblikovanja i imaju prednost oličnie mogućnosti hlađenja.

Ukoliko u vašoj proizvodnji/tehnologiji koristite neku gore pomenutu opremu, ne oklevajte da nas kontaktirate, rado ćemo vam pomoći u saradnji sa proizvođačem i ponuditi vam najprikladnije mazivo za vaše specifične uslove.