Glosar

Opšti uslovi

Hennlich DOO Beograd brine o zaštiti vaše privatnosti pri obradi ličnih podataka. Svi lični podaci prikupljeni tokom poseta na našim internet stranicama obrađuju se u skladu sa važećim Zakonom o zaštiti ličnih podataka. 

Poštujemo i štitimo pravo na privatnost posetilaca sajta. Prikupljanje i obrada ličnih podataka svakog posetioca sajta se radi u skladu sa odgovarajućim zakonima. Stoga se trudimo da podatke koje posetilac sajta unese u svoj nalog budu korišćeni isključivo u svrhu zbog koje se prikupljaju.

Imajte na umu da prenos podataka može biti podložan sigurnosnim manama. Puna zaštita od pristupa strancima nije moguća.

Pristupni podaci

Kada se prijavite na naš sajt, vaš pretraživač će preneti određene podatke na naš veb-server. Prenos podataka se radi iz tehničkih razloga i predstavlja uslov koji se mora ispuniti kako bi vam bile omogućene informacije koje ste tražili. Sledeće informacije se prikupljaju, privremeno čuvaju i koriste:

• Posećena internet stranica

• Datum i vreme pristupa sajtu

• Prenesena količina podataka

• Izvor, preko kojeg dolazite na stranicu

• Pretraživač koji je koriščen 

• Operativni sistem koji se koristi 

• IP adresa

Prikupljeni podaci služe samo za statističke svrhe i za poboljšanje veb stranice. Ipak, kako bismo zaštitili naše legitimne interese, ovakve podatke ćemo čuvati određeni period kako bi bilo moguće pokrenuti praćenje ličnih podataka u slučaju pokušaja ili stvarnog neovlašćenog pristupa našim serverima.

Cookies - Kolačići

Na našoj internet stranici koriste se kolačići u cilju analize aktivnosti korisnika kako bi se unapredio kvalitet usluga koje vam pružamo na internet stranici. Kolačići ne sadrže lične podatke. Korišćenjem naše internet stranice saglasni ste sa upotrebom kolačića. 

Internet pregledači nude mogućnost da se korišćenje kolačića isključi. Napomena: ne postoji garancija da ćete moći da pristupite svim funkcijama, bez ograničenja, ovog veb sajta ako podesite odgovarajuća podešavanja za neprihvatanje kolačića.

Rukovanje ličnim podacima

Operator sajta prikuplja, koristi i prenosi vaše lične podatke samo ukoliko je to zakonom dozvoljeno ili ako ste saglasni prikupljanjem podataka.

Lični podaci su informacije koje se koriste za identifikaciju i koje se vezuju za vas - kao što su vaše ime, e-mail adresa i broj telefona.

Rukovanje kontaktima

Ukoliko kontaktirate operatera putem ponuđenih opcija, vaši podaci će biti sačuvani tako da se mogu koristiti za obradu i odgovor na vaš zahtev. 

Bez vašeg pristanka, ovi podaci neće biti otkriveni trećim licima.

Rukovanje sa komentarima i objavama

Ako ostavite komentar na ovoj veb stranici, vaša IP adresa će biti sačuvana radi sigurnosti operatera sajta jer ukoliko tekst krši zakon, mora da postoji mogućnost da se prati identitet.

Skladište podataka

Napominjemo da se u cilju lakšeg procesa kupovine i za kasniju obradu ugovora, koji je potreban za onlajn prodavnicu, memorišu IP podaci, kao i ime, adresa [...] kupca.

Vaši podaci su potrebni kako bi se ispunio ugovor ili pred-ugovor. Bez vaših podataka ne možemo da zaključimo ugovor sa vama.

U slučaju da se sa naše strane angažuju treća lica za izvršavanje ugovora (kao na primer špediteri), prosleđujemo samo lične podatke koji su potrebni za odgovarajuću uslugu.

Pet godina se čuvaju isprave na osnovu kojih se unose podaci u poslovne knjige na osnovu člana 24.stav 7. Zakona o računovodstvu.

Google Analytics (veb analiza/praćenje)

Ova veb stranica koristi Google Analytics, uslugu za veb analizu kompanije Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA). Google Analytics koristi tzv. „kolačiće“, tekstualne datoteke koje se čuvaju na računaru i omogućavaju analizu korišćenja veb stranice. Informacije o korišćenju ove veb stranice, koje se kreiraju putem kolačića, po pravilu se prenose na jedan od servera kompanije Google u SAD i tamo se čuvaju. Google Analytics je na ovoj stranici proširen kodom koji garantuje anonimno prikupljanje IP adresa (tzv. IP maskiranje). Kompanija Google pomoću toga prethodno skraćuje vašu IP adresu unutar država članica EU ili pre dostavljanja unutar drugih država koje su potpisnice Sporazuma o Evropskom ekonomskom prostoru. Puna IP adresa se prenosi na jedan od servera kompanije Google u SAD samo u izuzetnim slučajevima i tamo se skraćuje. Po nalogu operatora ove veb stranice, Google koristi ove informacije da bi analizirao korišćenje veb stranice, da bi pripremio izveštaje o aktivnostima na veb stranici i da bi obezbedio dodatne usluge za korisnika veb stranice koje se odnose na korišćenje veb stranice i interneta. IP adresa koja je dostavljena u Google Analytics sa pregledača neće biti povezana sa ostalim podacima koje je sakupio Google. Čuvanje kolačića možete da onemogućite odgovarajućim podešavanjem softvera pregledača. Međutim, upozoravamo vas da u ovom slučaju možda nećete moći da u potpunosti koristite sve funkcije ove veb stranice. Osim toga, možete da sprečite beleženje podataka koji su sakupljeni putem kolačića, a koji se odnose na korišćenje veb stranice (uklj. IP adresu), kao i obradu podataka od strane kompanije Google tako što ćete preuzeti i instalirati programski dodatak za pregledač koji je dostupan na adresi tools.google.com/dlpage/gaoptout

Detaljnije informacije o uslovima korišćenja i zaštiti podataka možete da pronađete na stranicama suport.google.com/analytics/answer/6004245;

 

Upotreba programskih linkova na društvene mreže

Ova stranica pruža linkove na www.Facebook.com, kojim upravlja Facebook Inc. (1 Hacker Way, Menlo Park, California 94025, USA). Linkove možete da prepoznate po Facebook logo, takođe se pojavljuje reč "share“ (opcija koja omogućava deljenje fotografija i video-snimaka) u beloj i plavoj boji.

Linkovi ne uspostavljaju direktnu vezu između pretraživača i servera Facebook, tako da ne prenosimo podatke sa našeg sajta na Facebook.

U slučaju da koristite funkcije linkova - kao što je deljenje stranice, odgovarajući podaci se prenose na Facebook Inc.

Dodatno se na sajtu nalazi mogućnost "share" i povezuje se sa Google Plus. Mrežom upravlja Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA). Linkovi ne uspostavljaju direktnu vezu između pretraživača i servera Google, tako da ne prenosimo podatke sa našeg sajta na Google.

Lični podaci, u skladu sa Google Inc., prikupljaju samo u slučaju da delite stranicu.

Newsletter

Operator veb sajta nudi newsletter u kojem vas obaveštava o aktuelnim događajima i ponudama. Za prijavu potrebni su lični podaci za registraciju koji se isključivo upotrebljavaju za slanje relevantnog newsletter-a. Za slanje newsletter-a koristimo vašu email adresu koju je potrebno da potvrdite. U svakom momentu možete da se odjavite.

Prava korisnika: informacije, ispravka i brisanje

Imate pravo na besplatne informacije o svojim sačuvanim podacima i pravo ispravke, blokiranja ili brisanja tih podataka, kao i Vaše povlačenje pristanka.

YouTube

Na našoj stranici koristimo YouTube provajder za integraciju video zapisa LLC , 901 Cherry Avenue, San Bruno, CA 94066, USA, kojeg zastupa Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. Obično, kada se učitava stranica, integrisani YouTube plejer uspostavlja konekciju na YouTube sa ciljem da osigura tehnički prenos video i audio fajla. Međutim, mi smo ugradili modul sa poboljšanim načinom privatnosti (U ovom slučaju, YouTube i dalje u kontaktu sa uslugom "DoubleClick" (dupli klik) od strane Google-a, ali lični podaci neće biti učitani, u skladu sa politikom privatnosti). Tako da youTube ne memoriše informacije o posetiocima, osim ako gledaju video zapis. Ukoliko se izabere video zapis, veza sa YouTube-om se uspostavlja i podaci se prenose. 

Pri prijavljivanju na svoj račun usluge YouTube, dopušta se povezivanje mrežnih aktivnosti pregledavanja na ličnom profilu. Na to mi nemamo uticaj. To može da se spreči odjavljivanjem sa računa usluge YouTube. Više informacija o upotrebi korisničkih podataka mogu da se nađu u pravilima o privatnosti usluge YouTube na adresi www.google.de/intl/de/policies/privacy/. 

Svakako treba obratiti pažnju na opšte rukovanje i deaktivaciju kolačića koja je opisana u ovoj izjavi o privatnosti.