Sinusne pumpe SPS

MasoSine pumpe serije SPS predstavljaju idealan izbor za zahtevne industrijske i sanitarne procese. Kapacitetima do 99,000 l/h, pritiscima do 15bar i otpornošću na temperature do 180°C, ove pumpe uspešno rešavaju razne zadatke pumpanja veoma viskoznih medijuma.

Izrađene su od nerđajućeg čelika, termički obrađenih plastičnih materijala i visokokvalitetnih zaptivki.

SPS pumpe mogu da transportuju mekane proizvode koji su skloni razgrađivanju bez oštećenja. Maksimalna veličina kompaktnog mekanog proizvoda koji može da prođe kroz pumpu je 60mm. U prehrambenoj industriji su to obično komadi voća, povrća, fileti mesa, itd.

Za pritiske do 6 bara, sistem zaptivanja je sa trostrukom zaptivkom (semeringom), dok se za veće pritiske koristi mehanička zaptivka. Opciono se može isporučiti i integrisani sistem za ispiranje mehaničkog zaptivača.

Svaki MasoSine agregat se isporučuje na postolju sa podesivim nogarama koje se mogu fiksirati za podlogu. Takođe, postoji i izvedba na mobilnim kolicima, pa se pumpa može brzo prebaciti na drugo radno mesto. Elektromotor se može isporučiti pripremljen za frekventnu regulaciju brzine i povezivavanje na PLC sistem. Moguće je montirati motor u raznim položajima, kako bi se agregat gabaritno uklopio raspoloživom prostoru.

Vrsta i položaj prirubnica pumpe se može prilagoditi postojećem sistemu po želji korisnika, tako da nije potrebna nikakva dodatna prepravka cevovoda.

MasoSine SPS

Kapacitet max. 4.800 l/h
Pritisak max. 10 bar

MasoSine SPS

Kapacitet max. 7.800 l/h
Pritisak max. 10 bara

MasoSine SPS

Kapacitet max. 11.520 l/h
Pritisak max. 15 bara

MasoSine SPS

Kapacitet max. 18.000 l/h
Pritisak max. 15 bar

MasoSine SPS

Kapacitet max. 41.760 l/h
Pritisak max. 15 bara

MasoSine SPS 500

Kapacitet max. 69.120 l/h
Pritisak max. 15 bar

Baureihe SPS 600

Kapacitet max. 99.000 l/h
Pritisak max. 15 bar

Maso

Kapacitet max. 99.000 l/h
Pritisak max. 10 bar